Aasa

ICA Banken

4SPAR

Euro Loan

Ferratum

Klicklån

Lendo

Att handla online

Att handla online är väldigt smidigt och de allra flesta har nog gjort det. Ofta är priserna på varor betydligt billigare online än vad de är i vanliga affärer. Man är inte heller begränsad till endast en affär, stad eller land då man ska göra sitt inköp. Tack vare internet så har man ju möjligheten att handla från hela världen. Många stora internationella varumärken har online affärer där man kan handla direkt. Men det dessvärre så finns det även ett flertal aktörer som inte är seriösa och vars enda syfte är att göra bedrägerier på nätet. Därför är det väldigt viktigt att vara försiktig innan man bestämmer sig för att göra ett köp från en affär på internet.

Handla online men var försiktig

Billiga priser är något som lockar väldigt många. Men som man säger ”låter det för bra för att vara sant så är det säkert så”. Det är viktigt att kolla upp vem som är ägare bakom det företag eller hemsida som man är intresserad att handla på. Det finns många sajter online som erbjuder en tjänst där man kan kolla upp ägare bakom olika sajter. Domaintools.com är en sådan sajt. Dessvärre så finns det ingen ägarinformation tillgänglig för domänen som har .se eller .nu. Men för .com, .net och så vidare så finns det all information som man behöver. Om en sajt-ägare väljer att inte visa sina uppgifter så ska man se det som ett varningstecken. Vad har de att dölja? Det är inte alltid som sajtens domän och företaget bakom sajten heter samma. Därför är det viktigt att försöka ta reda på vem som är den verkliga ägaren och vilket företag som ligger bakom en shopping-sajt på nätet.

Betalningsmetoder att använda vid online handel

Det finns många olika betalningsmetoder att använda då man handlar online. Därför är det viktigt att se till att det finns trygga och välkända betalningsmetoder tillgängliga. Många internationella sajter erbjuder kunder att använda sig av PayPal som är en e-plånbok. Detta är en säker betalningsmetod, då man inte behöver uppge var sig några kontouppgifter eller personuppgifter till företaget man handlar från. Det är dock viktigt att se till att de är PayPal-verifierade, vilket ger köparen en trygghet om någonting sker. Många företag erbjuder även att man kan betala med kontokort eller kreditkort. Om man väljer detta betalningssätt är det verkligen viktigt att man ser till att betalningen är krypterad och är certifierad. Om inte är det ganska lätt att kapa kortnummer och det är det sista man vill.

Hur skyddar man en sajt

Första steget för att se om en sajt krypterad är genom deras URL. Om den börjar med https istället för http så vet man att den är krypterad och att alla data mellan en besökare och sajten är skyddad.  Starweb är ett svenskt företag som kan hjälpa till med att skapa säkra e-handelslösningar med fokus på försäljning. I Sverige finns det även online register där man kan söka efter butiker och se om de är trygga att handla på online. Dessa hittar man på tryggehandel.se

 

Lycka till önskar vi på betalningsmetoder.se er med att handla tryggt online