Online bokningar

Att göra online bokningar

Ofta när man gör online bokningar så måste man uppge ett kontokort eller kreditkort för att kunna bekräfta bokningen. Detta är speciellt vanligt då man inte betalar direkt. Man kan säga att detta är en garanti för bokningen. Man kan möjligtvis ställa sig frågan varför man inte kan använda sig utav till exempel PayPal då man gör det. Svaret är att man inte alltid vet vem som står bakom ett e-plånbok så som PayPal. Ett kontokort är ju alltid personligt och det är väldigt svårt att manipulera de personuppgifter som krävs med kontokort och kreditkort.

Vilka slags online bokningar finns det

Det finns en mängd olika online bokningar som man kan göra. Det kan till exempel vara att boka flygresor, konserter, hyra bil och boka hotell. När man gör bokningar online så är vanligt att företaget som man bokar ifrån reserverar pengarna. Det betyder att man inte har betalat och att pengarna finns kvar på sitt konto eller kort, men man kan inte använda dem. Detta för att garantera att man kommer att få betalt oavsett om personer som har bokat eller inte hämtar ut den produkt eller tjänst som man har beställt.

Boka men betala senare

Det finns även sajter speciellt inom resebranschen där man tillåter online bokningar utan att några pengar reserveras. Ända anledningen att man måste uppge sitt konto- eller kreditkort är för att garantera att man använder sig av sin bokning och inte ignorerar den. Detta kan betyda att hotell går miste om inkomster genom att bokade rum står tomma och de inte får betalt för dem. Så istället för att man reserverar pengarna, så betalar man när man checkar in på hotellet. Men om man inte dyker upp så dras pengarna från det kontokort eller kreditkort som man uppgav vid bokning.

Få bokningskod

Nu för tiden är det ganska vanligt att man istället för att få en biljett när man gör online bokningar så får man en bokningskod. Denna kod brukar vanligtvis skickas till den e-mail adress som man uppger när man gör sin bokning. På detta sätt så har man alltid den med sig och den kan inte försvinna. När man till exempel kommer till ett event, så som en konsert eller kanske ett sportevenemang så uppger man sin kod tillsammans med ID för att bekräfta att man är rätt person. Detta är mycket mer smidigt än att hålla reda på pappersbiljetter.

Vi på betalningsmetoder.se tycker att det är väldigt bra att man kan genomföra online bokningar utan att behöva betala med det samma. Som tur är så finns denna möjlighet till stor del tack vare kreditkort och  kontokort.